Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP pobijedio Krku, Cedevita protiv MZT-a za prvenac

Košarkaši FMP-a ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu u ABA ligi, dok je ekipa Cedevite prvi put pobjedila u regionalnom takmičenju.

Tim iz Železnika u trećem kolu ABA lige iznenadio je Krku sa 70:61 u Novom Mestu.

FMP je zaostajao pet poena poslije prvog perioda, što je nadoknadio u drugom, a onda sjajnom odbranom u trećem, u kojem je primio samo šest poena, stekao prednost.

Serijom raspoloženog Lazarevića "panteri" stižu do dvocifrene prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali se domaćin sa nekoliko dobrih napada vraća u igru i smanjuje na 48:52.

Međutim, do samog finiša meča neraspoloženi Čović pogađa važnu trojku, prvu iz petog pokušaja i odvodi FMP na novih +10 (63:53).

Rebec sa dvije brze trojke vraća Krku u život na 75 sekundi prije kraja (66:61), ali i ovaj nalet domaćin trojkom zaustavlja Čović i stavlja definitivnu tačku na meč.

Najefikasniji u timu FMP bio je Apić sa 13 poena, Lazarević je dodao 12 uz 13 skokova, a 12 je ubacio i Zizić uz 7 asistencija.

Čović je postigao devet poena (2/8 iz igre) uz pet asistencija i tri skoka.

Čebular je bio najefikasniji u timu Krke sa 17 poena, 12 je dodao Dimec uz 8 skokova, dok je Rebec ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 10 proigravanja.

Košarkaši Cedevite savladali su MZT 82:61.

Zagrebački tim je tek u posljednjem periodu definitivno slomio otpor skopskog rivala sa 26:13.

Cedevitu je do prve pobjede u ligi predvodio Miro Bilan sa 21 poenom i 8 skokova, a 17 je dodao Hopson.

Dvocifren učinak imali su još Luka Babić sa 15 poena i 8 asistencija, te Žganec sa 12 poena uz 9 skokova i 5 proigravanja.

Najefikasniji u timu MZT-a bio je Kluf sa 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a najbolje ga je pratio Simonovski sa 15 uz 5 skokova.

Makedonski predstavnik je doživeo treći poraz u nizu u ABA ligi.

(Sport klub)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.