FILMSKE SCENE: 800 zatvorenika pobeglo iz zatvora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 19:40

FILMSKE SCENE: 800 zatvorenika pobeglo iz zatvora!

Naoružani napadači napali su zatvor na jugozapadu Nigerije u državi Ojo i tom prilikom omogućili bekstvo 800 zatvorenika, saopštila je danas državna zatvorska služba.

Zatvorska služba saopštila je da su napadači bili "teško naoružani sa sofisticiranim oružjem" i da su nakon razmene vatre sa zatvorskim službenicima ušsli u zatvorsko dvorište miniranjem zidova dinamitom, piše Rojters.

Oko 575 zatvorenika je pobeglo, dok su 262 ubrzo uhapšena, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Olanrevadžu Andžorin, portparol zatvora Ojo, u istoimenoj nigerijskoj državi, potvrdio je ranije danas da su naoružani napadači kasno sinoć izveli napad na zatvorski objekat i da je započela istraga o tom incidentu koja će otkriti punu dimenziju štete.

- Ne mogu da utvrdim broj ljudi koji su pobegli ili su uhvaćeni, ali mogu da potvrdim da je ojačan bezbednosni obruč oko zatvora i u gradu - izjavi je portparol zatvora Ojo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija: Napadnut zatvor, pobeglo 800 zatvorenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2021

Naoružani napadači napali su zatvor na jugozapadu Nigerije u državi Ojo i tom prilikom omogućili bekstvo 800 zatvorenika, saopštila je danas državna zatvorska služba...Zatvorska služba saopštila je da su napadači bili "teško naoružani sa sofisticiranim oružjem" i da su nakon razmene vatre...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.