FIFA kao FIBA: Tajm-auti na Mundijalu!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2014, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA kao FIBA: Tajm-auti na Mundijalu!

Doduše, ne na svim utakmicama, već samo na onima koje će se igrati u tropskim krajevima na severo-istoku najveće južnoameričke zemlje, a takvih je sedam, prenosi "Mocart sport".

FIFA je objavila da će na nekim utakmicama predstojećeg Mundijala u Brazilu biti i tajm-auta zbog nehumanih uslova za igru na severo-istoku zemlje. Prema rečima direktora Medicinske komisije FIFA Jiržija Dvoraka mečevi će se prekidati tačno pola sata od početka prvog, a zatim i drugog poluvremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a pauze će trajati tri do četiri minuta.

Među mečevima na koje će uticati ova odluka su i dueli Italijana sa Kostarikom i Urugvaja zbog čega je selektor Azura Ćezare Prandeli i pokrenuo inicijativu za uvođenje nesvakidašnje novine u fudbal. Stoga su Italijani prvi i objavili vest saopštenu na konferenciji za novinare u Sao Paulu. Istina, imali su i povod za takve zahteve jer su prošlog leta mogli i sami da se uvere da u oba pomenuta grada temperature tokom juna dostižu i 35 stepeni Celzijusa uz vlažnost vazduha od 80 odsto. Formalno ga, ipak, nisu podneli, ali su lekari oslušnuli glas javnosti i stavili zdravlje igrače ispred svega.

"Ono je naša prva briga", istakao je Dvorak i dodao da će se na svakoj utakmici odluka o tajm-autu donositi na licu mesta, u zavisnosti od uslova.

"Činjenica je da rizik postoji", dodao je Dvorak.

Ukupno se sedam utakmica smatra rizičnim jer se igraju u popodnevnim terminima u tropskim uslovima. To su sledeći dueli: Meksiko - Kamerun (13. jun, Natal), Nemačka - Portugal (16. jun, Salvador), Italija - Kostarika (20. jun, Resife), Italija - Urugvaj (24. jun, Natal), Bosna i Hercegovina - Iran (25. jun, Salvador), SAD - Nemačka (26. jun, Resife) i jedna utakmica osmine finala (29. jun, Fortaleza).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

FIFA kao FIBA: Tajm-auti na Mundijalu!

Izvor: Dzungla.org, 16.Feb.2014

Doduše, ne na svim utakmicama, već samo na onima koje će se igrati u tropskim krajevima na severo-istoku najveće južnoameričke zemlje, a takvih je sedam, prenosi „Mocart sport“. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.