Izvor: B92, 23.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FHP: KAMION SA LESEVIMA U JEZERU KOD KOKINOG BRODA

Beogradski Fond za humanitarno pravo u pismu upucenom ministrima pravde i policije, kao i predsedniku Skupstine Srbije u sredu navodi da "ima informacije da se u jezeru kod Kokinog broda nalazi kamion sa lesevima koji je dovezen i potopljen u jezero u vreme NATO bombardovanja". U pismi stoji da FHP ima informacije 'da policijski organi raspolazu podacima o tom slucaju, kao i o hladnjaci koja je nadjena u Dunavu kod Kladova 6. aprila 1999. godine i uklonjena". "U cilju istine o krsenju ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava u proslosti preko je potrebno da se pitanje uklanjanja dokaza o nedelima na Kosovu iznese pred Skupstinu Srbije, otvori rasprava i formira istrazna komisija koja ce utvrditi cinjenice i o tome obavestiti javnost", stoji u pismu, prenosi B92.

Potpredsednik skupstine opstine Nova Varos, Leko Kolasinac demantovao je informaciju Fonda za humanitarno pravo: 'Nije tacna ta informacija koju je Natasa Kandic saopstila medijima. Jednostavno, ovo jezero na Kokinom brodu je od meseca avgusta i septembra potpuno ispraznjeno, ostao je samo jedan deo &mrtve vode' u smislu da se ne moze koristiti za proizvodnu elektricne energije i teoretski je moguce da u tom delu postoji neka hladnjaca, ali ako pretpostavimo da je ta hladnjaca spustena u jezero u vreme NATO-agresije ili neposredno posle toga kada je jezero bilo puno, oni nisu mogli da pogode bas najdublje mesto, odnosno pogodili bi otkriveno mesto, jer je 90% jezera sada kopno', kaze Kolasinac, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.