FESTIVAL FILMA U BEOGRADU: Mart u znaku SEDME UMETNOSTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2020, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FESTIVAL FILMA U BEOGRADU: Mart u znaku SEDME UMETNOSTI!

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 67. po redu, biće održan od 25. do 29. marta u Domu omladine Beograda.

Za novog umetničkog direktora festivala, krajem novembra 2019. godine, Skupština grada Beograda izabrala je Dejana Dabića, filmskog kritičara, dugogodišnjeg urednika filmskog programa Niškog kulturnog centra i selektora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu.

Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu, i ove godine trajaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film - kategorija za koju postoji i međunarodna selekcija.

Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori s gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi.

Do 20. februara u toku je konkurs za prijavu filmova za takmičarsku selekciju, a prijavljivanje se vrši isključivo preko sajta.

Organizator festivala je Dom omladine Beograda, a pokrovitelji Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Filmski centar Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.