FER-PLEJ: Pogledajte kako je Đoković poklonio poen Robredu

Izvor: Kurir, 25.Mar.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FER-PLEJ: Pogledajte kako je Đoković poklonio poen Robredu

Novak Đoković je svojim potezom u trećem gemu drugog seta oduševio sve na tribinama i pokazao da u profesionalnom sportu, bez obzira na sve, i dalje postoji fer-plej.

MAJAMI - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u četvrtinu finala Mastersa u Majamiju.

Novak je u dva seta savladao Španca Tomija Robreda sa 6:3, 7:5, a tokom meča je još jednom pokazao zašto je veliki šampion.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se na startu drugog seta vodila velika borba, to nije uticalo na Đokovića koji je svojim potezom oduševio sve na tribinama i pokazao da u profesionalnom sportu, bez obzira na sve, i dalje postoji fer-plej.

zoom

Srbin
je u trećem gemu, pri rezultatu 40:40, još jednom pokazao koliko je veliki igrač i čovek.

Naime, iako je po pravilima trebalo da se taj poen ponovi Srbin je to odbio. Đoković je poslao lopticu u aut i tražio čelindž, da bi zatim džentlmenski poklonio poen svom rivalu, pošto se uverio da je Španac prethodno pogodio liniju.

Novak je tako ostao bez potencijalne brejk lopte, ali je zasluženo dobio veliki aplauz svih navijača na tribinama.

Srbin je do ključnog brejka stigao u 11. gemu i u četvrtfinalu ga očekuje duel sa Škotom Endijem Marijom koji je savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 6:4, 6:1.    

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.