FANTASTIČAN PRIZOR U RODNOM MESTU SVETOG SIMEONA: Vernici bakljama formirali krst na obali Morače! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FANTASTIČAN PRIZOR U RODNOM MESTU SVETOG SIMEONA: Vernici bakljama formirali krst na obali Morače! (VIDEO)

Uoči velike litije koja će se danas održati u Podgorici sinoć je na obali Morače, gde je rođen Sveti Simeon mirotočivi, napravljen krst uz pomoć baklji.

Učesnici ove manifestacije su tom prilikom razvili i trobojku.

Nakon liturgije koja će početi u 9 časova u Hramu Hristovog vaskrsenja, u 11 časova, mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije će predvoditi litiju do manastira na Nemanjinom gradu, mesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Da podsetimo, crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.