Evrozona neće skliznuti u recesiju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrozona neće skliznuti u recesiju?

Potpredsednik Evropske centralne banke (ECB) Luis de Gindos ne predviđa ulazak evrozone u recesiju, ali smatra da će se blok suočiti sa dužim periodom nižeg privrednog rasta.

De Gindos je izjavio da su najnovije vesti u vezi sa trgovinskim pregovorima između SAD i Kine pozitivne, ali da su niska pofitabilnost i valuacija banaka u evrozoni među ključnim slabostima koje sprečavaju neminovnu konsolidaciju u tom sektoru, prenosi agencija Rojters.

ECB je prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseca spustila kamatne stope još dublje u negativnu teritoriju i obećala novu rundu otkupa obveznica ne precizirajući rok trajanja tog programa, u nastojanju da podstakne rast ekonomije evrozone, gotovo deceniju nakon dužničke krize u tom bloku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.