Evropski parlamentarac izručen Belgiji

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 23:43

Evropski parlamentarac izručen Belgiji

Poslanik Evropskog parlamenta Andrea Kocolino izručen je Belgiji i zvanično optužen, saopšteno je danas iz belgijskog tužilaštva.

On je pod istragom u okviru korupcionaškog skandala nazvanog ''Katargejt''.

Rojters prenosi da je Kocolino optužen za korupciju, kriminalnu organizaciju i pranje novca, i dodaje se da je nakon toga pušten pod "određenim uslovima" da sačeka na dalju istragu.

Kocolino je član italijanske Demokratske partije levog centra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nakon optužbi negirao je svoju krivicu, a prošlog meseca Italija je pristala da ga izruči Belgiji.

Agencija navodi da se ovaj skandal, najveći koji je potresao politiku Evropske unije u poslednjih nekoliko decenija, zasniva na sumnjama da su Katar i Maroko podmićivali političare, parlamentarne pomoćnike i nevladine organizacije, kako bi širili svoj uticaj na donošenje odluka u skupštini EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.