Evropski derbi: Večita priča broj 155

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2017, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski derbi: Večita priča broj 155

Večiti derbi, 155. po redu, igra se večeras na stadionu Rajko Mitić u pravom evropskom ambijentu posle uspeha Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni.

Prvi put u istoriji rivali sa Topčiderskog brda igraće zajedno u grupnoj fazi Lige Evrope, što su ostvarili eliminacijom Krasnodara i Videotona, i to je najbolja moguća uvertira >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za prvi sudar ove sezone dva najveća srpska kluba.

Crno-beli na "Marakanu" stižu u ulozi državnog šampiona, bez poraza su na poslednjih pet međusobnih duela sa Crvenom zvezdom koja je trenutni lider šampionata.

Trener Crvene zvezda Vladan Milojević svestan je koliku emociju i važnost donose večiti derbiji i zato neće braniti svojim igračima da u slučaju gola skidaju dresove, pa makar bili kažnjeni žutim kartonom.

- Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda hoću, još danas imaju tu mogucnost - rekao je Milojević.

Trener Partizana Miroslav Đukić najavio je ofanzivu na "Marakani" i napad na pobedu.

- Derbi dolazi u dobrom momentu za srpski fudbal posle plasmana dva tima u Ligu Evrope. Nadam se da će biti pravi evropski derbi na terenu, ali i na tribinama. Dosta smo se potrošili u Madarskoj, nemamo vremena za oporavak, ali ne tražimo nikakve izgovore, idemo da pobedimo velikog rivala - poručio je Đukić.

Vreme je za istinski spektakl u Beogradu, da se pozdrave fudbaleri oba tima posle uspeha i pošalje prava slika u Evropu sa jednog od najvećih derbija na Starom kontinentu.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajković: Zvezda će pobediti, igra "na gol više"

Izvor: B92, 27.Avg.2017

Mladi golman Predrag Rajković presrećan je i zbog uspeha srpskih timova na evrosceni, a 155. večiti derbi prognozira navijački i tipuje pobedu Crvene zvezde. Već od ponedeljka biće u stroju sa ostalim reprezentativcima pred kako kaže veoma važne mečeve sa sa Moldavijom i Republikom Irskom u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.