Evo kako će izgledati Trg: Staklo, drvene kocke...

Izvor: Mondo, 22.Sep.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako će izgledati Trg: Staklo, drvene kocke...

Radovi na Trgu Republike nisu pri kraju, u toku je zamena instalacija, a po završetku radova, to će biti pravi centralni gradski trg, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Biće uklonjene žardinjere, biće klupa, novih stabala, zona umirujućeg saobraćaja, ostaće prolaz za saobraćaj, ali s kockom, gde će se ići brzinom od 10 kilometara na čas.

Rekonstruisaće se potez do Doma omladine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do Albanije, Makedonska ulica, Kolarčeva, Vasina do kraja Narodnog muzeja, to će biti pravi centralni gradski trg", rekao je Vesić gostujući na RTS-u.

Počeli radovi:Velika rekonstrukcija Trga Republike

Kako je kazao, deo trga biće prekriven staklom kako bi svako mogao da vidi kako je nekada izgledao.

"Pre dve nedelje pronašli smo drvene kocke sa kraja 19. veka koje su se nalazile na trgu. Deo trga biće pokriven staklom da bi se videlo kako je nekada izgledao, deo će biti korišćen za rekonstrukciju, a treći deo će otići u Narodni muzej da se sačuva", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika rekao je i da su juče početi pripremni radovi i na Topličinom vencu, čija će rekonstrukcija biti izvedena u dve faze.

Rekonstrukcija Topličinog venca, stanari ljuti

"Prvenstveno će biti rekonstruisane ulice oko Topličinog venca. Na proleće ćemo uraditi park Vojvode Vuka u kojem će biti postavljena skulptura Olge Jevrić. Okolina, deo Vuka Karadžića do Pop Lukine i Topličinog venca, postaje pešačka zona. Time ostvarujemo pešački kontakt", kazao je Vesić.

On je istakao da će rekonstrukcijom tog područja svako moći da se od Knez Mihajlove, Obilićevog venca, Vuka Karadžića, Topličinog venca, Kosančićevog venca peške spusti u Karađorđevu ulicu, čime se ostvaruje fizički kontakt ljudi s rekom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLUPE, NOVA STABLA, SPOR SAOBRAĆAJ "Trg Republike biće pravi centralni gradski trg"

Izvor: Blic, 22.Sep.2018

Radovi na Trgu Republike nisu pri kraju, u toku je zamena instalacija, a po završetku radova, to će biti pravi centralni gradski trg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.