Evakuisano 10.000 ljudi

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisano 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi bilo je prinuđeno da zbog velikih požara napusti svoje domove u okolini Los Anđelesa, koji već drugi dan prete da ugroze snadbevanje strujom čitavog područja.

Vatra je zahvatila područje Montesita, mesto gde inače žive brojne holivudske zvezde, a 111 kuća je uništeno u plamenu.

Gradonačelnik Los Anđelesa Antonio Viljaraigosa  izjavio je da je vatra uništila već desetine objekata, što je najviše za poslednjih desetak godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Vatra preti da ugrozi snadbevanje strujom Los Anđelesa. Možda ćemo morati da se suočimo sa nestankom struje", kazao je gradonačelnik i apelovao na građane da se evakuišu ukoliko su na putu vatrene stihije.

Zbog požara, policija je zatvorila autoput Interstejt 5, koji povezuje Los Anđeles sa severom, a oko 600 vatrogasaca mobilisano je za gašenje požara.

Na televizijskim snimcima vide se planine u okolini Los Anđelesa u požaru, a iz vatrogasne službe upozoravaju da se vatra širi.

Širenju požara doprinosi i jak vetar koji duva brzinom 75 kilometara na sat.

Dosad je izgorelo više od 1.000 hektara zemljišta. U gašenju požara lakše su povređna dvojica vatrogasaca. Vatrogasne službe pokušavaju da obuzdaju plamen pre nego što se približi Santa Klari, što je oko 65 kilometara od centra Los Anđelesa.

U Santa Klari živi oko 180.000 ljudi.

Zvaničnici upozoravaju da suvo vreme pogoduje širenju požara, zbog čega će i dalje ostati na snazi takozvana crvena zastavica, što je najviši stepen opasnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.