Europol i Rusija pregovaraju o saradnji

Izvor: RTS, 22.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Europol i Rusija pregovaraju o saradnji

Pregovori Europola i Rusije o razmeni informacija i koordiniranju istrage. Novi direktor Europola Robert Vejnrajt izjavio da je potpisivanje sporazuma prioritet, kao vid mera protiv organizovanog kriminala.

Novi direktor Europola Robert Vejnrajt izjavio je da Agencija EU za borbu protiv kriminala pregovara o saradnji sa Rusijom, kao vid mera protiv organizovanog kriminala.

Vejnrajt je rekao da će taj sporazum omogućiti ruskoj policiji i Europolu da razmenjuju informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i koordiniraju istrage.

Veruje se da su ruski kriminalci umešani u krivična dela širom Evrope, od naručenih ubistava, preko krijumčarenja droge do pranja novca.

Vejnrajt je danas rekao da je potpisivanje sporazuma između dve strane prioritet za Europol, kao i da će najverovatnije biti finaliziran u narednih nekoliko meseci.

Europol je telo koje objedinjuje informacije iz policija svih 27 zemalja članica EU, što mu omogućuje da otkrije moguće znakove organizovanog kriminala u oblastima kao što su terorizam ili krijumčarenje ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.