Europol: Crna Gora perionica novca

Izvor: RTS, 15.Apr.2013, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Europol: Crna Gora "perionica novca"

Evropska policijska kancelarija u najnovijem izveštaju kaže da Crna Gora spada u rang "najbitnijih perionica novca".Crna Gora i deo balkanske narko-rute.

Europol u najnovijem izveštaju konstatuje da je Crna Gora značajna perionica novca jer se nelegalno stečeni novaca tajkuna i narko kartela ubacuje u legalne tokove i poslove. 

Europol upozorava da Crna Gora "ima problem sa pranjem novca jer se nelegalno stečen novac ubacuje u legalne tokove i poslove", piše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u izveštaju te organizacije u koji su imale uvid podgoričke Dnevne novine.

"I dalje se ispituje kakve i kolike veze ovako stečen kapital ima sa državnim vrhom i koruptivnim radnjama. Pod posebnom lupom su ruski tajkuni čije je poslovanje godinama sumnjivo evropskoj policiji", piše u izveštaju Europola.

Prema Europolu nelegalno zarađeni milioni u Rusiji često završavaju kao uredna ulaganja u terene, hotele ili vile na crnogorskom primorju.

Uz to Europol konstatuje da je Crna Gora na raskršću puteva droge i da je deo takozvane balkanse rute.

"Crnogorski smer je zanimljiv krijumčarima narkotika poput kokaina radi slabijeg nadzora, ali i mogućnosti podmićivanja carinskih i policijskih kontrola", piše u izveštaju Europola.

Kriminalne grupe, prema izveštaju Europola, zarađeni novac peru ulaganjem u legalne tokove. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Europol: Crna Gora "perionica novca"

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2013

Europol u najnovijem izveštaju konstatuje da je Crna Gora značajna perionica novca jer se nelegalno stečeni novaca tajkuna i narko kartela ubacuje u legalne tokove i poslove.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.