Eufor demantovao ministra odbrane BiH Heleza

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 09:13

Eufor demantovao ministra odbrane BiH Heleza

Misija Eufor je saopštila da nije uočena niti procenjena bilo kakva promenua bezbednosne situacije u BiH i na taj način demantovali Zukana Heleza.

Ministar odbrane u Savetu ministara BiH Helez je rekao da je naredio Euforu da svoje snage rasporedi u kasarnama u Bijeljini i Orašju.

Iz Eufora su za Radio televiziju Republike Srpske rekli da pažljivo prate sve aktivnosti koje mogu uticati na bezbednosnu situaciju.

"Na osnovu našeg mandata, Eufor nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proaktivno da podržave naše partnere u institucijama BiH u održavanju sigurnog okruženja u ovoj zemlji", naveli su iz Eufora.

Naglasili su da Eufor nastavlja vezu sa lokalnim vlastima u svim delovima BiH.

"Održavamo naš kontakt sa lokalnim zajednicama kroz našu mrežu timova za vezu i posmatranje. Eufor pokazuje agilno prisustvo širom cele zemlje i vršiće rutinske patrole širom BiH kako bi uverio sve zajednice u naše prisustvo i poboljšao našu svest o situaciji", naveli su iz ove vojne misije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.