Etiopija: Predao se visoki funkcioner iz Tigraja

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 19:42

Etiopija: Predao se visoki funkcioner iz Tigraja

Vlada Etiopije je danas saopštila da se predao visoki politički zvaničnik severne regije Tigraj, gde je donedavno besneo rat u kojem su poginule stotine ljudi.

Stotine ljudi su poginule u sukobima vladinih snaga i političkih i vojnih lidera Tigrajskog političkog liberalnog fronta (TPLF).

"Jedan od devet lidera partije TPLF Kerija Ibrahim predao se saveznim službama", navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu vlade.

Tigrajske snage nisu bile dostupne za komentar, preneo je Rojters, a i fdalje je teško doći do bilo kakvih informacija iz Tigrajske regije, s obzirom da su telekomunikacije u prekidu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.