Erou gađao; Ispalili su balističku raketu

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 08:57

"Erou" gađao; "Ispalili su balističku raketu"

IDF saopštio da je izraelski sistem protivvazdušne odbrane dugog dometa "Erou" presreo jutros projektil koji su lansirali jemenski Huti iznad Crvenog mora.

Kako navode Izraelske odbrambene snage, projektil je bio usmeren ka jugu Izraela.

U saopštenju se navodi da balistička raketa ispaljena prema gradu Eilatu na jugu Izraela nije ušla u izraelski vazdušni prostor kada je oborena, objavio je Tajms of Izrael.

Huti su do sada lansirali nekoliko balističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektila i bespilotnih letelica na Eilat, u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze, a svi su presretnuti ili su promašili cilj, podseća se u saopštenju.

Američka vojska saopštila je da je u sredu uništila sedam protivbrodskih projektila, jedan raketni lanser i dron lansiran iz oblasti u Jemenu koja je pod kontrolom Huta, preneo je Rojters.

Američka Centralna komanda (CENTCOM) navela je da su projektili, lanser i dron predstavljali neposrednu pretnju za trgovačke brodove i brodove američke mornarice u regionu.

SAD i Velika Britanija su prošlog meseca izvele napade na vojne položaje Huta u Jemenu da bi, kako su navele, smanjile sposobnosti pobunjenika da napadaju trgovačke brodove na Crvenom moru.

Huti su u novembru počeli da napadaju brodove u Crvenom moru zbog, kako su naveli, napada Izraela na Pojas Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.