Erdogan o Bregzitu: Ako EU nastavi istim putem...

Izvor: B92, 25.Jun.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan o Bregzitu: Ako EU nastavi istim putem...

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će se EU neizbežno suočiti sa još zemalja koje žele da napuste taj blok ukoliko nastavi istim putem.

U govoru povodom britanskog referenduma i odluke o napuštanju EU, turski predsednik je kazao da EU odlaže napore Ankare da uđe u Uniju zbog islamofobije, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U govoru na nacionalnoj tv u petak uveče, on je optužio EU da koristi dvostruke standarde i upozorio da će još zemalja hteti da izađe iz Unije.

"Trenutna praksa protiv Turske je islamofobična, zato odlažu da nas prime", kazao je Erdogan, prenosi Rojters.

"Ako EU bude produbila svoje nedoslednosti i nastavi tim putem, za kratko vreme neizbežno će se suočiti sa novim izlascima", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.