Erdogan komentirao scenarije za koalicije

Izvor: SandzakPress.net, 01.Jul.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan komentirao scenarije za koalicije

Turska – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je iznio vlastiti stav u vezi mogućih scenarija za osnivanje koalicije poslije izbora u Turskoj, rekavši: “Manjinska vlada nije rješenje”. Predsjednik Erdogan je sinoć upriličio iftarsku večeru za bivše narodne poslanike iz različitih političkih stranaka. Među više od 500 zastupnika koji su prisustvovali iftaru u predsjedničkoj palati nalazili su se i bivši turski premijeri Yildirim Akbulut i mesut Yilmaz. Domaćin skupa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << predsjednik Recep Tayyip Erdogan, tokom obraćanja gostima se osvrnuo na aktivnosti na osnivanju koalicije i aktuelni proces okarakterisao kao “ispit”. “Vjerujem da će oni koji uspješno polože ovaj ispit biti nagrađeni od našeg naroda u narednom periodu, onako kako to zaslužuju. Narod će, takođe, na adekvatan način uzvratiti i onima koji u ovom periodu ispred potreba države i naroda stavljaju vlastite političke i lične interese. Smatram da manjinska vlada neće biti rješenje za probleme u Turskoj”. Predsjednik Erdogan je nadalje izrazio želju da proces osnivanja koalicije bude proveden na najbolji način i poručio da će “ubuduće, kao što je to činio i do sada, nastaviti da izvršava sve svoje predsjedničke dužnosti”. (TRT)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Susret predsjednika Erdogana sa uposlenicima Predsjedništva na iftarskoj večeri

Izvor: SandzakPress.net, 02.Jul.2015, 17:37

Turska – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sinoć se na iftarskoj večeri sastao sa uposlenicima Predsjedništva. Iftarskom programu u Predsjedničkoj palati, koji je bio zatvoren za medije, prisustvovala je i supruga predsjednika Erdogana, Emine Erdogan. (AA)

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.