Erdogan: Kontrola rađanja je ravna izdaji

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Kontrola rađanja je ravna izdaji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je da je kontrola rađanja "ravna izdaji" i da kontraceptivna sredstva prete da "osuše celu jednu generaciju". Turskoj neophodna mlada i dinamična generacija, poručuje Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan kaže da jedno dete ili dvoje nisu dovoljni i poručuje da je dinamičnija i mlađa poplulacija neophodna kako bi se turska nacija učinila snažnijom, prenosi Tanjug.

"Jedno dete znači usamljenost, dvoje je rivalitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << troje je balans, a četvoro znači bogatstvo", obrazložio je svoj stav turski predsednik.

On je to rekao obraćajući se zvanicama na venčanju sina turskog biznismena i njegovog bliskog saveznika Mustafe Kefelija.

Erdogan je rekao da je kontrola rađanja "izdaja nastojanja turske države da se razvije kao nacija sa dominantnom mladom populacijom".

"U ovoj zemlji su protivnici godinama uključeni u izdaju kroz kontrolu rađanja koja preti da osuši našu generaciju", dodao je Erdogan.

Turski predsednik je novopečenim mladencima govorio o vrednostima braka.

"Brak je jedno dugo putovanje. Imate dobre dane, a imate i loše. Dobrih dana ima više ako naučimo da ih doživimo, a loši dani konačno donose sreću ako budemo strpljivi", istakao je Erdogan.

Vlada u Ankari je već duže vreme na udaru kritika da želi da nametne stroga islamska pravila u živote turskih građana, kao i da ograniči prava žena.

Erdogan, koji ima dva sina i dve ćerke, izazvao je bes feminističkih grupa pošto je izjavio da svaka žena treba da rodi bar troje dece, a nezadovoljstvo je dodatno poraslo posle njegove izjave da žene i muškarci nisu isti.

Turski predsednik je takođe svojevremeno predložio izmene kojima bi se ograničila prava na abortus, carski rez.

Ranije je upozorio da Turci moraju da imaju više dece kako bi se sprečilo ubrzano starenje nacije.

Podaci govore da je broj stanovnika Turske dinamično rastao godinama i sada prelazi nešto više od 76 miliona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN PONOVO ŠOKIRA: Kontrola rađanja i korišćenje kontracepcije je ravno IZDAJI!

Izvor: Press, 23.Dec.2014

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je da je kontrola rađanja "ravni izdaji" i da kontraceptivna sredstva prete da "osuše celu jednu generaciju". . Jedno dete ili dvoje - nisu dovoljni. Kako bismo učinili našu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.