Epl kupuje Bits Elektroniks za tri milijarde dolara

Izvor: Blic, 29.Maj.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl kupuje Bits Elektroniks za tri milijarde dolara

Američka multinacionalna kompanija za informacione tehnologije, Epl (Apple), potvrdila je da će kupiti preduzeće za proizvodnju slušalica i provajdera muzičkih streaming usluga Bits Elektroniks (Beats Electronics) za tri milijarde dolara.

Ovo je, kako prenosi portal Bug.hr, Eplova najveća akvizicija do danas.

Kao deo akvizicije, suosnivači Bitsa Džimi Jovin i Dr. Dre, pridružiće se vodećoj tehnološkoj kompaniji. Eplov šef Tim Kuk kaže da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovaj posao omogućiti da kompanija "nastavi da stvara najinovativnije muzičke proizvode i usluge na svetu".

Epl je naveo da će za Bits odmah platiti 2,6 milijardi dolara, a preostalih oko 400 miliona dolara "tokom vremena".

Bits, kojeg su 2008. godine osnovali muzički producent Džimi Jovin i hip-hop zvezda Dr. Dre, bio je najpoznatiji po svojim slušalicama.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apple za tri milijarde do najveće akvizicije

Izvor: Capital.ba, 29.Maj.2014

NJUJORK, Apple je potvrdio da će kupiti proizvođača slušalica i pružaoca muzičkih streaming usluga Beats Electronics. Posao je vrijedan ukupno 3 milijarde dolara, a smatra se Appleovom dosadašnjom najvećom akvizicijom ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.