Episkop Lavrentije želi da se povuče

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Lavrentije želi da se povuče

Četvrtog dana redovnog zasedanja svetog arhijeriskog Sabora, episkop šabački Lavrentije saopštio je da želi da se povuče iz aktivne službe. Međutim, prihvatio je molbu Sabora da ostavku do daljnjeg "zamrzne".

Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve, čije je redovno majsko zasedanje u toku, episkop šabački Lavrentije saopštio je da želi da se povuče iz službe.

Episkop Lavrentije je naveoo da želi da se povuče iz zdravstvenih i drugih ličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razloga, i nastavi da živi kao umirovljeni episkop, navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Sabora, episkop bački Irinej.

Episkop Lavrentije je zatim, kako se navodi, "prihvatio stav i molbu Sabora da zbog realnih duhovnih potreba Crkve u sadašnjim okolnostima, do daljnjeg odloži, "zamrzne" svoju ostavku na službu aktivnog eparhijskog arhijereja i nastavi da upravlja Eparhijom šabačkom".

Sabor je danas razmatrao pitanja o stanju u eparhijama čije su probleme kroz izveštaje predstavili nadležni arhijereji.

U radu Sabora učestvovao je i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i savetnici predsednika Srbije Mlađan Đorđević i Damjan Krnjević.

Zasedanje Arhijerejskog sabora SPC biće nastavljeno sutra a o pitanjima na dnevnom redu očekuje se saopštenje novoimenovanog portparola episkopa bačkog Irineja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.