Episkop Joanikije pozvao na poštovanje epidemioloških mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 16:41

Episkop Joanikije pozvao na poštovanje epidemioloških mera

Episkop Joanikije istakao je da su lekari na izmaku snaga

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građane da poštuju epidemiološke mere za suzbijanja virusa korona.

Episkop Joanikije je u saopštenju istakao da širenje pandemije virusa korona sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, uključujući narod Crne Gore.

Podsetio je da su mnoge porodice u žalosti zbog gubitka svojih članova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je odneo ovaj smrtonosni virus, a da je još veći broj onih čiji se članovi leče od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima.

- Divimo se lekarima i medicinskom osoblju, koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje  - naveo je Joanikije, dodajući da su mnogi od njih već na izmaku snaga.

On je pozvao pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se uz molitvu Bogu i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu.

- Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja - poručio je Joanikije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.