Epilog drame u Srebrenici: Svi uhapšeni pušteni

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 12:40

Epilog drame u Srebrenici: Svi uhapšeni pušteni

Srebrenica -- Bego Bektić i ostali uhapšeni u ponedeljak u akciji SIPA-e i policije Tuzlanskog kantona i Republike Srpske, pušteni su jutros na slobodu.

To je potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović za sarajevski portal Klix. On je rekao da su "nakon saslušanja u svojstvu svedoka pušteni na slobodu", pošto, kako je naveo, nije bilo osnova za njihovo dalje zadržavanje.

Navodi se i da Tužilaštvo BiH nije tražilo nikakve mere protiv uhapšenih.

"SIPA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će u narednom periodu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati izveštaj", rekao je Miladinović.

To je epilog drame kada su tri osobe uhapšene zbog navodnih izbornih malverzacija u Srebrenici u korist aktuelnog načelnika iz reda Srba Mladena Grujičića.

Dodatno, SDP BiH je ne čekajući rezultat tog hapšenja raspustila opštinski odbor stranke u Srebrenici, a Bektića isključila iz partije.

I najzad najavljeno je da će CIK na sednici u četvrtak poništiti izborni rezultat u Srebrenici i raspisti nove izbore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osumnjičeni za izborne prevare u Srebrenici pušteni na slobodu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2020

Tri osobe privedene u utorak 1. decembra zbog sumnje u izborne prevare u Srebrenici, jutros su puštene na slobodu. Među uhapšenima u akciji Državne agencije za istrage i zaštutu (SIPA) i policije Tuzlanskog kantona i bh. entiteta Republika Srpska, bio je i predsjednik Socijaldemokratske partije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.