Izvor: Beta, 11.Apr.2010, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetskom efikasnošću do velikih ušteda

BEOGRAD, 11. aprila 2010. (Beta) - Srbija bi na utrošku energije mogla da uštedi oko 70 miliona dolara godišnje, ukoliko samo u oblasti industrije unapredi energetsku efikasnost, ocenio je zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Srbije Bojan Kovačić.

"Energetska efikasnost je jedna od prioriteta zacrtanih i u Strategiji razvoja energetike Srbije do 2015. godine i medju uslovima za članstvo u EU, ali u ovoj oblasti ima još mnogo toga da se uradi", naveo je Kovačić u autorskom tekstu za sajt www.energyobserver.com.

Kovačić je ocenio da bi u narednih 10 godina Srbija na polju energetske efikasnosti mogla da se približi razvijenim zemljama, ukoliko se primene odgovarajuće mere i ako bude veće podrške države.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Energetskom efikasnošću do velikih ušteda

Izvor: Capital.ba, 11.Apr.2010

BEOGRAD, Srbija bi na utrošku energije mogla da uštedi oko 70 miliona dolara godišnje, ukoliko samo u oblasti industrije unaprijedi energetsku efikasnost, ocijenio je zamjenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Srbije Bojan Kovačić. 'Energetska efikasnost je jedna od prioriteta zacrtanih...

Nastavak na Capital.ba...

Možemo uštedeti milione na energiji

Izvor: B92, 12.Apr.2010, 10:45

Konzorcijum koji čine Preduzeće za puteve Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica dao najbolju ponudu za nastavak gradnje na Koridoru 10, saznaje B92.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.