Elizabet Tejlor – slava od malih nogu

Izvor: Studnel.com, 27.Feb.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elizabet Tejlor – slava od malih nogu

Najveću pažnju publike privukla je kada se pojavila u komediji Nevestin otac. Tako je sve i započelo: ljudi su sa oduševljenjem pratili svaki njen korak i uloge u mnogim filmovima. Ostvarila je svoj san, postala je medijska ličnost, ali povrh svega je bila izvrsna glumica. Mediji su prenosili svaki njen potez, a publika i njeni fanovi verno su pratili tok njenog života. Najpoznatija filmska ostvarenja u kojima je ona igrala glavnu ulogu jesu: Mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << pod suncem, Mačka na usijanom limenom krovu, Odsjaji u zlatnom oku, Iznenada prošlog leta. Njenim najpoznatijim filmom smatra se kultni istorijski spektakl Kleopatra. Roditelji su od malih nogu videli njen veliki glumački potencijal, što je kasnije i dokazala. Igrala je brojne uloge i u dramama, od kojih su najpoznatije: Baterfild 8 Ko se boji Virdžinije Vulf. Za uloge u ovim dramama dobila je i dva Oskara za najbolju glumicu.
Vodila je dinamičan i dramatičan život – udavala se čak osam puta, a od toga dva puta za poznatog Ričarda Bartona. Borila se za ljudska prava, osnivala udruženja za borbu protiv side, bila je i modna i gej ikona. Veliku strast, pored glume, gajila je prema nakitu, a njeni muževi su znali kakvim poklonom mogu najviše da je obraduju. Zanimljiv podatak je to da joj je njen tadašnji muž Barton poklonio najveći i najskuplji dijamant koji je tada postojao.
Sve do svoje smrti 2011. godine smatrana je jedinom živom zvezdom starog Holivuda. Uglavnom je znala da se nosi sa brojnim problemima, preživela je i nekoliko opakih bolesti – odstranjivanje tumora, operaciju kukova, ali je nakon toga počela da ima srčane probleme. Umrla je u svojoj 79. godini, ali njene uloge se pamte i ona još uvek živi u sećanjima ljudi.
Izvori: story.rs, sinemanija.com.

elizabet tejlorglumicana danasnji danholivudbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.