Eksplozije u fabrici vatrometa, 19 mrtvih

Izvor: B92, 05.Jul.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u fabrici vatrometa, 19 mrtvih

Najmanje 19 osoba je poginulo, a najmanje 40 ih je povređeno u dve eksplozije u fabrikama za proizvodnju vatrometa u meksičkom gradu Tultepeku.

Među poginulima su četvorica vatrogasaca i dvojica policajaca koji su izašli na mesto nesreće posle prve eksplozije, a potom su stradali u drugoj.

Luis Felipe Puente, šef meksičke agencije za civilnu zaštitu, izjavio je da je bilo ukupno četiri eksplozije, da su one počele u ilegalnoj fabrici vatrometa i dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među poginulima verovatno nalazi i jedno dete i jedan radnik civilne zaštite.

Mnogi stanovnici Tultepek zarađuju za život praveći i prodajući vatromet, pa su eksplozije česte.

U eksploziji u jednoj radionici u junu poginulo je sedam osoba, a osmoro je povređeno. Više desetina ljudi poginulo je u decembru 2016. u lančanim eksplozijama na otvorenoj pijaci na kojoj se prodavao vatromet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.