Eksplozije u autobusima u Najrobiju, poginule tri osobe

Izvor: Blic, 04.Maj.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u autobusima u Najrobiju, poginule tri osobe

U eksploziji dve bombe ručne izrade, u autobusima u kenijskoj prestonici Najrobiju poginulo je troje ljudi, a 60 je povređeno, saopštile su danas lokalne vlasti.

Od 60 povređenih, 20 je u kritičnom stanju, navele su vlasti. Napad se dogodio samo jedan dan nakon što su najmanje tri osobe poginule, a nekoliko ranjeno u dve istovremene eksplozije u Mombasi.

Jedna eksplozija dogodila se juče u poznatom hotelu na plaži "Rif hotel" i u tom incidentu nije bilo žrtava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a druga nedaleko od centra, na autobuskoj stanici i tom prilikom je troje ljudi izgubilo život, rekao je policijski zvaničnik.

Policija navodi da su improvizovane eksplozivne naprave bile postavljene u autobusima.

Mombasa, u kojoj živi pretežno muslimansko stanovništvo, poslednjih meseci je pogođena talasom verskog nasilja. Vlada preduzima veliku operaciju slamanja osumnjičenih islamista koji su, kako se veruje, povezani sa somalijskim krilom Al kaide, grupom Al Šabab.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najrobi, eksplozije bombi u autobusima

Izvor: RTS, 04.Maj.2014

Najmanje tri osobe su poginule, a 60 je ranjeno u eksploziji dve bombe ručne izrade u autobusima u kenijskoj prestonici...Od 60 povređenih, 20 je u kritičnom stanju, navele su vlasti, a preneo AP...Napad se dogodio samo jedan dan nakon što su najmanje tri osobe poginule, a nekoliko ranjeno u dve...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.