Eksplozija u Karačiju, devet mrtvih

Izvor: RTS, 27.Apr.2013, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Karačiju, devet mrtvih

Najmanje devet osoba, među kojima i četvoro dece, poginulo u eksploziji automobila bombe u Karačiju. Ranjene 24 osobe. Bomba eksplodirala blizu kancelarije vladajuće Avami partije.

Automobil-bomba eksplodirao je ispred izborne kancelarije vladajuće sekularne partije Nacionalne partije Avami (ANP) u Karačiju usmrtivši najmanje devet osoba, od kojih četvoro dece i ranivši najmanje 24, saopštili su zvaničnici.

Bomba je eksplodirala blizu izborne kancelarije kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ANP-a Bašira Jana u predgrađu Mominabad, uoči izbora zakazanih za 11. maj.

Reč je o bombi ručne izrade postavljenoj na automobil marke Suzuki, saopštila je policija.

Prema rečima očevidaca, eksplozija se čula nekoliko kilometara od tog mesta i oštetila je obližnje radnje i kuće.

Inače, to je drugi bombaški napad za poslednjih 24 sata. Juče je u bombaškom napadu na izborne kancelarije vladajućih partija u Pakistanu poginulo šestoro ljudi, a devet osoba je povređeno.

Opšti izbori u ovoj zemlji održaće se 11. maja, nakon što je vlada, po prvi put u istoriji ove zemlje, bila na vlasti pun mandat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pakistan: Devet ubijenih u eksploziji

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2013

Automobil-bomba eksplodirao je ispred izborne kancelarije vladajuće sekularne partije Nacionalne partije Avami (ANP) u Karačiju, usmrtivši najmanje devet osoba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.