Eksplozija u Kairu, ranjeno 29 osoba

Izvor: Prva.rs, 20.Avg.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Kairu, ranjeno 29 osoba

Vlasti navode da je naprava velikog kapaciteta detonirana daljinski.
Od detonacije oštećena je fasada zgrade, a na mestu eksplozije u Šubra al-Kaimi su protivpožarne ekipe, hitna pomoć i policija.
Od eksplozije se napravio krater, a okolni automobili su izgoreli, navodi Rojters.
Prema navodima na društvenoj mreži "Tviter", eksplozija se čula u nekoliko delova glavnog grada Egipta, Kaira, dok je vlasnik prodavnice Mohamed Ali rekao da je video jednog muškarca kako parkira >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << automobil koji je eksplodirao.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.
Krajem juna i početkom jula u Kairu su se dogodila dva teroristička napada, u julu kod konzulata Italije za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a u junu se ekplozija dogodila kod predsedničke palate.
Rojters podseća da su prethodno odgovornost za napade na bezbednosne snage preuzimali ekstremisti stacionirani na poluostrvu Sinaj, pristalice IS, koja kontroliše velike delove Iraka i Sirije, a prisutna je i na teritoriji egipatskog suseda, Libije.
Stotine vojnika i policajaca ubijene su od kako je vojska svrgnula islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013, posle masovnih protesta protiv njegove vladavine.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.