Eksplozija u Indiji: Poginulo najmanje 10 policajaca

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 15:03

Eksplozija u Indiji: Poginulo najmanje 10 policajaca

Najmanje 10 policajaca i jedan vozač, poginuli su danas kada su maoistički pobunjenici detonirali eksplozivnu napravu u šumovitoj oblasti u centralnoj Indiji.

On je rekao da su meta pobunjenika bili policajci, koji su postavljali kampove u okrugu Bastar u okviru kampanje čišćenja te oblasti od pobunjenika, prenosi AP.

Drugi detalji za sada nisu objavljeni.

Maoistički pobunjenici, koji tvrde da njihovo delovanje inspiriše bivši kineski revolucionarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vođa Mao Cedung, bore se protiv politike indijske vlade više od četiri decenije i traže zemlju i radna mesta za poljoprivrednike i siromašne.

Aktivni su u više delova Indije, a kako često napadaju vladine snage i zvaničnike, smatraju ih najvećom pretnjom po unutrašnju bezbednost Indije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.