Eksplozija na Krimu; Oglasili se Rusi

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 14:03

Eksplozija na Krimu; Oglasili se Rusi

Snažna eksplozija odjeknula je danas iznad Sevastopolja, strateški važne luke na Krimu.

Rusija je objavila da je oborila dron, sugerišući da Kijev i dalje pokušava da izvrši napade na ruske snage daleko od linija fronta, na teritoriji koju kontrolišu ruske snage.

Mihail Razvožajev, gubernator Sevastopolja koga je postavila Moskva, objavio je u aplikaciji Telegram da je ruska Crnomorska flota oborila dron iznad mora.

"Naša vojska je, kao i uvek, radila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro“, dodao je on.

Podsetimo, sedište ruske Crnomorske flote nalazi se u Sevastopolju, na ukrajinskom poluostrvu Krim, koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Od početka rata, Rusija je lansirala krstareće rakete sa brodova Crnomorske flote na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, uključujući električnu mrežu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima da Krimu i Sevastopolju prete "teroristički napadi”, dodajući da je "region spreman da ih odbije”.

"Rizici svakako postoje, jer ukrajinska strana nastavlja da organizuje terorističke napade“, rekao je Peskov i dodao da se "preduzimaju efikasne mere da se oni spreče“.

Ruska obaveštajna i bezbednosna služba FSB saopštila je danas da je uhapsila dvojicu stanovnika Sevastopolja pod sumnjom za izdaju.

FSB tvrdi da su uhapšeni davali informacije ukrajinskim službama bezbednosti, odnosno da su sa Ukrajincima "za novac delili informacije o lokacijama institucija MO RF”.

Protiv uhapšenih za "veleizdaju" podnete su krivične prijave, saopštio je FSB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.