Ekspertska vlada trajaće najduže godinu dana

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 22:34

"Ekspertska vlada trajaće najduže godinu dana"

Mandatar Zdravko Krivokapić je na sastanku sa liderima pobedničkih koalicija ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu.

To je saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je na RTCG poručio da danas predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar nisu mogli da se sastani zbog obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, ali je dodao da rešenje nije onako kako su u njegovoj stranci zamišljali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodao je da će vlada uskoro biti konstituisana i da će imati 12 ministarstava, a da će ministri biti nestranačke ličnosti. Kazao je i da će vlada biti reformska, kao i da je mandatar predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore.

Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne, kazao je Mandić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.