Izvor: Southeast European Times, 13.Okt.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti u BiH pripremiće se za sledeći sastanak

13/10/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Ekspertski timovi iz Sjedinjenih Država i EU došli su ponovo u Sarajevo u ponedeljak (12. oktobra) da se pripreme za sledeću rundu razgovora sa stranačkim liderima usmerenu na prekid dugotrajnog političkog zastoja. Taj zastoj mesecima sprečava napredak u pravcu pridruživanja EU i NATO-u. Prva runda je održana u petak u bazi Butmir u blizini Sarajeva. Lideri sedam muslimanskih, hrvatskih i srpskih stranaka prisustvovali su sastanku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << zajedno sa visokim zvaničnicima EU i SAD. Sledeća runda je zakazana za 20. oktobar.

Visoki predstavnik Valentin Inzko rekao je u ponedeljak u intervjuu nemačkom političkom nedeljniku Špigl da međunarodna zajednica više neće tolerisati bilo kakvo odugovlačenje u pogledu implementacije neophodnih reformi. (BHRT, RTRS, Srna, Onasa - 12/10/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.