Ekson Mobajl povećao dobit za 4 milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekson Mobajl povećao dobit za 4 milijarde dolara

Rast cena nafte značajno je podigao zaradu EksonMobajla u trećem kvartalu, višestruko nadoknadivši  posledice koje je kompanija pretrpela od uragana koji su protutnjali SAD-om, saopštio je danas taj naftni gigant.

EksonMobajl je u tri meseca zaključno sa septembrom ostvario dobit od 4,0 milijarde dolara, što je za 49,8 posto više nego u prethodnom kvartalu. Američki uragani su kompaniji naneli štetu od 160 miliona dolara, prenosi agencija Frans pres.

Prihodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su iznosili 66,2 milijarde dolara, što je povećanje od 12,8 procenata.

Bolja marža u delu prerade nafte više je nego kompenzivala dodatne rashode zbog štete od uragana Harvi, koji je izazvao poplave na području Hjustona, što je rezultiralo privremenim zatvaranjem postrojenja.

Akcije EksonMobajla porasle su za 0,8 posto u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze u Njujorku, na 84,14 dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekson mobajl posle uragana zaradio 50% više

Izvor: B92, 28.Okt.2017, 14:45

Rast cena nafte značajno je podigao zaradu EksonMobajla u trećem kvartalu, višestruko nadoknadivši posledice koje je kompanija pretrpela od uragana...EksonMobajl je u tri meseca zaključno sa septembrom ostvario dobit od 4 milijarde dolara, što je za 49,8 posto više nego u prethodnom kvartalu....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.