Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekolozi Vojvodine optužuju ministra

NOVI SAD - Ekološka organizacija "Zelena mreža Vojvodine" iz Novog Sada optužila je ministra zaštite životne sredine Srbije Sašu Dragina da je davanjem saglasnosti firmi "Alas Rakovac" da nastavi eksploataciju kamena trahita u rejonu Ledinačkog jezera u Nacionalnom parku "Fruška gora" grubo prekršio Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu.
Ova organizacija tvrdi da je Dragin prekršio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << član 3. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i dozvolio "skrnavljenje Nacionalnog parka Fruška gora".
Vojvođanski "zeleni" najavili su da će o, kako su naveli, Draginom nezakonitom davanju saglasnosti na eksploataciju kamena na Ledinačkom jezeru biti obavešteni i pravosudni organi. "Osim pravosudnih organa, o uništavanju Nacionalnog parka Fruška gora obavestićemo i Međunarodnu uniju za zaštitu prirode, čiji smo inače dugogodišnji član", zaključuje se u saopštenju "Zelene mreže Vojvodine".
Opštinsko javno tužilaštvo u Novom Sadu već je podnelo nadležnom Trgovinskom sudu prošireni optužni predlog protiv firme "Alas Rakovac" i direktora, kao okrivljenog pravnog lica, zbog "nezakonite eksplotacije kamena trahita u rejonu Ledinačkog jezera".
Više od 10 000 građana potpisalo je peticiju kojom traže zaustavljanje skrnavljenja Ledinačkog jezera.
Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije dalo je 7. maja saglasnost firmi "Alas Rakovac" da nastavi sa eksploatacijom izuzetno traženog kamena trahita u rejonu Ledinačkog jezera u Nacionalnom parku "Fruška gora".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.