Egipatski general: Demonstrante spaliti u Hitlerovim pećima

Izvor: Blic, 19.Dec.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski general: Demonstrante spaliti u Hitlerovim pećima

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava i političari osudili su danas izjavu egipatskog generala da bi demonstrante trebalo spaliti u "Hitlerovim pećima".

Egipatski list "Šoruk" objavio je da je general Abdel Moneim Kato rekao da, umesto da se ljudi brinu za dobrobit zemlje, oni su zabrinuti za "neke ulične siledžije koji zaslužuju da budu bačeni u Hitlerove peći", misleći na demonstrante koji već nekoliko dana protestuju tražeći odlazak vonoh režima.

Ovakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjava šokirala je i dobitnika Nobelove nagrade i jednog od pretendenata na mesto predsednika Egipta Mohameda el Baradeja, koji je na društvenoj mreži Tviteru naveo da je "ljudima kao što je Kato mesto u zatvoru, a ne na vlasti", preneli su egipatski mediji.

Najmanje tri osobe su rano jutros ubijene u centru Kaira, u sukobima snaga bezbednosti i demonstranata koji traže odlazak vojnog režima, čime je broj žrtava za protekla četiri dana porastao na 14, saopštilo je egipatsko ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je 201 osoba ranjena u nedelju tokom nereda, preneo je AFP, podsećajući da je, prema ranijim izveštajima, od petka povređeno više od 500 ljudi.

Najnoviji talas nasilja u Kairu izbio je u petak ispred parlamenta i sedišta egipatske vlade, a u sličnim sukobima, neposredno pre prvog kruga izbora u novembru, poginulo je više od 40 ljudi.

Povezane vesti: Kairo: Vojska podigla zid da zaštiti parlament od demonstranata U sukobima dvoje poginulo, više od 220 povređeno Bačene petrol bombe na trgu Tahrir u Kairu Novi sukobi u Kairu, Vojni savet upozorava da neće tolerisati pritiske Imam i nobelovac podržali egipatske demonstrante

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipatski general pozvao na spaljivanje demonstranata u Hitlerovim pećima

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2011

KAIRO - Aktivisti za zaštitu ljudskih prava i političari osudili su danas izjavu egipatskog generala da bi demonstrante trebalo spaliti u "Hitlerovim pećima".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.