Egipatska vojska napala mesto kod Kaira

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatska vojska napala mesto kod Kaira

Egipatska vojska i policija napale su danas mesto Kirdasa u blizini Kaira, javljaju egipatski mediji.

"Operacija ima za cilj da mesto očisti od pripadnika terorističkih grupa", rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik bezbednosnih službi.

On je dodao da su oko mesta raspoređene vojne trupe i da ga nadletaju helikopteri. Egipatska agencija Mena je javila da je u operaciji poginuo jedan pripadnik policije.

U Kirdasi je u sukobima 14. avgusta poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << desetak policajaca, kada je policijsku stanicu napala grupa ljudi. Državni mediji, koji su tada objavili snimke i fotografije mrtvih tela policajaca, redovno "za terorizam" optužuju pripadnike Muslimanskog bratstva, na čijem je čelu bio bivši predsednik Egipta Muhamed Morsi.

Mursi je vojnim udarom svrgnut s vlasti 3. jula, a potom je u sukobima njegovih pristalica i policije poginulo oko hiljadu ljudi. Privremena egipatska vlada se obavezala da će doneti novi ustav i organizovati predsedničke i parlamentarne izbore početkom naredne godine.

Većina zvaničnika Muslimanskog bratstva je uhapseena, a sudi im se za podsticanje ubistva demonstranata koji su protestovali za vreme vladavine Muhameda Morsija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Egipatska vojska napala jedno mesto kod Kaira

Izvor: Akter, 19.Sep.2013

gipatska vojska i policija napale su mesto Kirdasa u blizini Kaira, javljaju egipatski mediji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.