Egipat, nove smrtne kazne Muslimanskoj braći

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat, nove smrtne kazne Muslimanskoj braći

Deset pristalica zabranjenog egipatskog pokreta Muslimanske braće osuđena na smrt u odsustvu. Odloženo izricanje presude lideru i ostalim istaknutim članovima.

Oni su osuđeni su za više krivičnih dela, uključujući podsticanje nasilja i blokiranje glavnog auto-puta severno od Kaira za vreme protesta nakon što je vojska 3. jula prošle godine smenila islamističkog predsednika Muhameda Mursija, prenosi Tanjug.

Pretpostavlja se da se svih deset osuđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriju. Jedan od njih je Abdul Rahman el Bar, član izvršnog odbora Muslimanske braće.

Muhamed Abdel Maksud, poznati salafistički propovednik koji je posle Mursijevog svrgavanja pobegao u Katar, takođe je osuđen u odsustvu.

Kako navodi Rojters, predloge o smrtnim kaznama preispituje veliki muftija koji je najviši verski autoritet u zemlji, ali sud ne mora da prihvati njegovo mišljenje, a na presude je moguće uložiti žalbu.

Sudija Hasan Farid je rekao da će presude ostalim optuženim osobama u ovom slučaju biti izrečene 5. jula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.