Efikasnost ”Fazjera” nakon revakcine oko 97 %

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 11:45

Efikasnost ”Fazjera” nakon revakcine oko 97 %

Druga doza vakcine Fazer/Biontek proitiv kovid-19 može smanjiti rizik od hospitalizacije i smrti za više od 96 odsto sedam dana nakon revakcinacije, utvrđeno je u nacionalnoj studiji izraelskog Ministarstva zdravlja i Fajzera.

Istraživanja kakon primene vakcine Fajzer pokazuju da prva doza nudi 58 odsto zaštite od infekcije, 76 odsto od hospitalizacije, a da je 77 odsto efikasna u sprečavanju smrti kao posledica virusa.

Sedam dana nakon primanja revakcine, Fajzer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, prema poslednjem istraživanju, 97 odsto efikasan protiv simptomatskih infekcija, 97,2 odsto protiv hospitalizacije kao rezultata infekcije korona virusom, 97,5 odsto efikasan protiv teške ili kritične hospitalizacije povezane s korona virusom, a 96,7 odsto efikasan protiv smrti povezane sa korona virusom.

“Dve doze vakcine Fajzer visoko su efikasne u svim starosnim grupama u sprečavanju simptomatske i asimptomatske infekcije korona virusom i hospitalizacija, teških bolesti i smrti povezanih sa korona virusom, uključujući one uzrokovane britanskom varijantom", navodi se u studiji.

Autori studije dodaju da se još uvek malo zna o trajanju efikasnosti prve doze, a da generalno, postoje i nesigurnosti oko trajanja imuniteta nakon druge doze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dosad najveća studija o FAJZEROVOJ VAKCINI: Koliko štiti posle prve, a koliko posle druge doze od korona virusa

Izvor: Blic, 06.Maj.2021

Druga doza vakcine Fajzer/Bajontek proitiv kovid-19 može da smanji rizik od hospitalizacije i smrti za više od 95 odsto sedam dana nakon revakcinacije, utvrđeno je u nacionalnoj studiji izraelskog Ministarstva zdravlja i kompanije Fajzer.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.