Edvard Norton ambasador UN za bioraznovrsnost

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edvard Norton ambasador UN za bioraznovrsnost

NJUJORK - Američki glumac i aktivista za zaštitu životne sredine Edvard Norton imenovan je sinoć za ambasadora UN dobre volje zaduženog za bioraznovrsnost.

„Ambasadori dobre volje mogu da igraju važnu ulogu u pokretanju raznih aktivnosti koje UN želi da promoviše u svetu”, rekao je Norton posle imenovanja.

Norton je u nekoliko navrata učestvovao u akcijama za očuvanje prirode, između ostalog i kao član odbora Fonda za zaštitu prirode Afrike.

U novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << funkciji Norton će raditi u skladu s Konvencijom UN o biološkoj raznovrsnosti i uticati na lidere država da na odgovarajući način zaštite svoju životnu sredinu.

UN je 2010. godinu proglasila za međunarodnu godinu bioraznovrsnosti, a početkom septembra je predviđena konferencija o tom pitanju.

 

Beta/Ekotopija AFP

objavljeno: 09/07/2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.