EVROPA U ŠOKU: Jermenija ima nukelarnu bombu?

Izvor: Telegraf.rs, 10.Maj.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPA U ŠOKU: Jermenija ima nukelarnu bombu?

U Evropskoj komisiji, za sada ne komentarišu izjavu bivšeg premijera Jermenije, sada poslanika Granta Bagratjana da Jerevan navodno poseduje nuklearno oružje.

Zvanična predstavnica šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič izjavila je da treba proveriti informacije o tome da Jeremenije ima nuklearne bombe.

- Znate naš stav o pitanju neširenja nuklearnog oružja. Znate naš pristup. On je jasan. Međutim, ja ću to proveriti - dodala je ona, a prenosi Sputnjik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Krajem aprila Grant Bagratjan je izjavio da Jerevan ima ne samo nuklearno oružje, već i mogućnost da ga pravi.

Pritom, kako je prenela agencija "Jermenija tudej", poslanik je u parlamentu pozvao na stvaranje ovakvog oružja, smatrajući ga jedinim načinom da se Jeremenije i Nagorno-Karabah odbrane od napada Azerbejdžana i Turske.

Potpredsednik skupštine Jermenije Eduard Šarmazanov je izjavio da zemlja ne namerava da stvori nuklearnu bombu i da je Grant Bagratjan izrazio svoje lično mišljenje.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.