EVO ŠTA JE SVE UROŠ BLAŽIĆ RADIO PRE MASAKRA - Spisak prekršaja će vas zaprepastiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 13:33

EVO ŠTA JE SVE UROŠ BLAŽIĆ RADIO PRE MASAKRA - Spisak prekršaja će vas zaprepastiti

Ministar Gašić je u Skupštini naveo da je protiv Uroša Blažića 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je protiv Uroša Blažića (21), koji je u Mladenovcu ubio osam, a ranio 14 osoba, pre tri godine podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice.

- Blažić je vozio motocikl, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dve patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku. U prisustvu oca, Radiše Blažića, uručen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu - naveo je Gašić.

Kako je dodao, po konsultaciji sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv Uroša Blažića je podneta krivična prijava za krivično delo napada na službeno lice u redovnom postupku.

Dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Dan kasnije dostavljen je izveštaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo Blažić prijavljen, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Gašić kaže da nemaju izveštaj šta je Centar preduzeo.

Ministar unutrašnjih poslova navodi da je protiv Blažića podneta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.

- Motornom testerom posekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloletnik upravljao, naneo je Petkoviću lakše telesne povrede - rekao je Gašić.

Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.