EVAKUISAN BOLESNIK NA DIJALIZI IZ ZAVEJANOG PODRUČJA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVAKUISAN BOLESNIK NA DIJALIZI IZ ZAVEJANOG PODRUČJA

Tokom dana pročišćen je put i do kuća u kosjerićkom kraju podno Povlena u kojima žive dve trudnice koje su pred porođajem

UŽICE - Ekipe štaba za vanredne situacije Zlatiborskog okruga uspele su danas da uz pomoć meštana i mehanizacije probiju put do kuće bolesnika na dijalizi iz okoline Nove Varoši i da ga bezbedno transportuju do bolnice u Prijepolju, rekao je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Radovan Ristović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Za transport ovog bolesnika do bolnice na dijalizu juče smo tražili da nam pošalju helikopter iz Beograda, ali je bila procena da helikopter ne bi mogao bezbedno da sleti na tom terenu, pa smo bili prinuđeni da na sve načine probijemo put u ovom zavejanom području", kaže Ristović.

On ističe da je tokom dana pročišćen put i do kuća u kosjerićkom kraju podno Povlena u kojima žive dve trudnice koje su pred porođajem, tako da je sada omogućen pristup kolima Hitne pomoći kojima će trudnice biti prevezene u bolnicu kada krene porođaj.

Ristović naglašava da su sve ekipe i sva raspoloživa mehanizacija na području Zlatiborskog okruga 24 sata na terenu i da rade na raščišćavanju snežnih nanosa, a kako danas sneg ne pada, posao im je donekle olakšan.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kroz smetove do pacijenata

Izvor: S media, 28.Jan.2012, 15:40

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kraljeva, u pratnji lekara, danas su evakusali jednog pacijenta iz zavejanog sela Bela Reka između Studenice i Rudna, rekao je Tanjugu načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije Radoica Kočović...On je kazao da su se spasioci, lekar i medicinska...

Nastavak na S media...

Kroz smetove do pacijenata

Izvor: Glas javnosti, 28.Jan.2012

KRALJEVO - Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kraljeva, u pratnji lekara, danas su evakusali jednog pacijenta iz zavejanog sela Bela Reka između Studenice i Rudna, rekao je načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije Radojica Kočović...On je kazao da su se spasioci, lekar i medicinska...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.