Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji

BRISEL - Evropska unija zvanično je produžila ekonomske sankcije Rusiji za šest mjeseci zbog destabilizacije Ukrajine.

Sjedište EU saopštilo je u srijedu da je odluka donesena jednoglasno među 28 država članica.

Čelnici EU podržali su taj potez prošle sedmice, tvrdeći da Rusija nije učinila dovoljno da ispoštuje mirovni sporazum koji ima za cilj okončanje sukob u istočnoj Ukrajini.

Evropska unija je prvi put uvela >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sankcije Rusiji prije tri godine nakon aneksije Krima.

Blok je u više navrata produžavao sankcije dok se sukob između ukrajinskih i proruskih snaga, u kome je ubijeno više od 9.800 ljudi od aprila 2014. godine, nastavljao.

Mirovni sporazum iz 2015. pomogao je u smanjenju obima borbi na istoku zemlje, ali se nasilje nastavilo i pokušaji nalaženja političkog rješenja u više navrata su propadali, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EU i zvanično produžila ekonomske sankcije Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2017

Evropska unija zvanično je produžila ekonomske sankcije Rusiji za šest mjeseci zbog destabiliziranja Ukrajine. Sjedište EU saopštilo je u srijedu da je odluka donesena jednoglasno među svih 28 država članica. Čelnici EU podržali su taj potez prošle sedmice, tvrdeći da Rusija nije učinila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.