EU pozdravila podršku Srbije merama protiv Belorusije

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 20:48

EU pozdravila podršku Srbije merama protiv Belorusije

 Evropska unija je danas pozdravila podršku Srbije i drugih kandidata za članstvo Odluci o pooštravanju kaznenih mera protiv Belorusije.Savet Evropske unije usvojio je 4. juna Odluku o pooštravanju postojećih kaznenih mera, imajući u vidu situaciju u Belorusiji, uvodjenjem zabrane letenja svim beloruskim avio prevoznicima kroz vazdušni prostor EU i zabrane pristupa aerodromima EU, naveo je šef evropske diplomatije Žozep Borel."Zemlje kandidati (za članstvo u EU) Severna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Albanija i zemlje članice Evropskog udruženja za slobodnu trgovinu (EFTA), Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, pridružuju se ovoj Odluci Saveta. Oni će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom Odlukom Saveta. EU prima na znanje ovu obavezu i pozdravlja je", naveo je Borel.EU je pooštrila sankcije nakon što su beloruske vlasti primorale avion irskog prevoznika da sleti u Minsk i potom na aerodromu uhapsile istaknutog opozicionog aktivistu Romana Protaševiča i njegovu devojku.Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije danas su, iz istog razloga, odobrili dodatne sankcije za 80 zvaničnika Belorusije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU pozdravila podršku Srbije merama protiv Belorusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2021

Evropska unija (EU) pozdravila je podršku Srbije i drugih kandidata za članstvo Odluci o pooštravanju kaznenih mera protiv Belorusije. Savet Evropske unije usvojio je 4. juna Odluku o pooštravanju postojećih kaznenih mera, imajući u vidu situaciju u Belorusiji, uvođenjem zabrane letenja svim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.