EU osudila ubistvo, albanski političari ćute!

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU osudila ubistvo, albanski političari ćute!

EU snažno osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros i poziva institucije na Kosovu i Metohiji da učine sve napore da se pronađu počinioci, rečeno je u EULEX-u u Prištini. Pozivaju se sve strane na uzdržanost.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Izjavljujemo iskreno saučešće porodici Olivera Ivanovića. Pozivamo relevantne institucije vladavine prava na Kosovu da ulože sve napore kako kako bi se počinioci ovog zločina što pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pronašli i izveli pred lice pravde", rekla je za Tanjug portparolka EULEX-a Dragana Solomon.

Ona je dodala da će Eulex pružiti svu potrebnu podršku "vlastima u okviru svog mandata".

"Apelujemo na zajednicu da sarađuje sa vlastima i da održi mir i odgovornost u ovim teškim trenutcima", zaključila je ona.

ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zakazao je za danas u podne hitan sastanak sa predstavnicima KFOR-a, EULEKS-a i kosovske policije, rečeno je Tanjugu u kabinetu gradonačelnika.

Potresno: Oglasila se supruga Olivera Ivanovića

Tema sastanka je bezbednosna situacija u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva lidera građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

I šef Unmika Zahir Tanin šokiran je zbog ubistvaOlivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda Demokratija Pravda i snažno osuđuje taj čin, saopštio je UNMIK.

"Tanin veruje da će istražne vlasti raditi brzo i efikasno i uverava da su sve međunarodne agencije na terenu spremne da podrže vlasti kako bi pomogle u hvatanju onih koji su odgovorni za ovaj zločin," navodi se na Twitteru misije UN na Kosovu.

UBISTVO IVANOVIĆA: Policija našla dokaze!?

Tanin izrazava najdublje saučešće porodici i prijateljima Ivanovića.

POLITIČARI ĆUTE, KOSOVSKA VLADA OSUDILA UBISTVO

Svi prištinski mediji preneli su da je u Kosovskoj Mitrovici jutros ubijen Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda na Kosovu, kao i saopštenje kosovske vlade koja je osudila ovaj događaj i ocenila da je njime "osporena vladavina prava".

Albanski političari se nisu zasad oglašavali povodom Ivanovićevog ubistva.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ KOSOVSKE MITROVICE:

Vlada u Prištini je istakla u saopštenju da ubistvo Ivanovića "osporava vladavinu prava i svaki pokušaj uspostavljanja reda na čitavoj teritoriji Kosova".

"Nasilje je neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi i kome je usmeren", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.