Izvor: Southeast European Times, 27.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ostaje potpuno posvećena razgovorima o pridruživanju Turske

27/03/2009

BRISEL, Belgija -- Evropska komisija (EK) ostaje potpuno posvećena pregovorima Turske o pridruživanju EU, saopštio je predsednik EK Žoze Manuel Barozo u četvrtak (26. marta) na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom u Briselu. Barozo je rekao da EU ima dugoročni strateški interes kada su u pitanju odnosi sa Turskom, ukazujući da je važno da zemlja nastavi svoje političke i tehničke reforme usmerene na njeno približavanje pridruživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << EU. On je takođe pozvao Ankaru da se uzdrži od ograničavanja slobode i nezavisnosti medija. Gul je sa druge strane rekao da su njegovi razgovori sa Barozom bili otvoreni i prijateljski, dodajući da se nada da će njegova poseta sedištu EK, prva poseta nekog turskog predsednika, doneti novi podsticaj procesu pridruživanja.

U međuvremenu u četvrtak, šest članova vladajuće Partije pravde i razvoja pretrpelo je povrede nakon što su ih pristalice prokurdske Stranke demokratskog društva napale motkama i kamenicama u jugoistočnom gradu Dijarbakiru. Policija je pucala da bi rasterala napadače. Među povređenima je i 80-godišnji muškarac. (Zaman - 27/03/09; AFP, Hurijet, MIA, BTA - 26/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.