EU odlučila: Produžavamo sankcije Rusiji

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 23:30

EU odlučila: Produžavamo sankcije Rusiji

Savet EU produžio je na godinu dana sankcioni režim koji, između ostalog, pogađa državljane i organizacije iz Rusije zbog "učešća u sajber-kriminalu".

„Savet EU doneo je odluku da produži režim ograničavajućih mera zbog sajber napada koji prete EU i njenim zemljama članicama na godinu dana - do 18. maja 2022. godine“, navedeno je u izjavi EU, prenosi Sputnjik.

Kako bi sankcioni spisak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio odobren, potrebna je jednoglasna podrška 27 zemalja EU.

Trenutno su u okviru sankcionog režima ograničavajuće mere primenjene protiv osam fizičkih lica i četiri organizacije.

Spoljnopolitička služba EU je ranije predložila da se aktuelni sankcioni režim EU pojača novim restriktivnim merama zbog sajber napada.

Predloženo je i uvođenje takvih sankcija prostom većinom radi ubrzanja procesa.

Evropska unija je prvi put 30. jula 2020. godine uvela sankcije u okviru režima za sajber kriminal, a na spisku su se našli državljani i organizacije iz Rusije, Kine i Severne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAJBER SANKCIJE: EU produžila sankcije Rusiji na 12 meseci zbog učešća u sajber kriminalu

Izvor: Kurir, 18.Maj.2021, 07:22

Savet Evropske unije produžio je juče na godinu dana sankcioni režim koji, između ostalog, pogađa državljane i organizacije iz Rusije zbog "učešća u sajber-kriminalu".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.