ERDOGAN SPREMAN DA INTERVENIŠE U AVGANISTANU: Sa Bajdenom ima veliko neslaganje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 20:36

ERDOGAN SPREMAN DA INTERVENIŠE U AVGANISTANU: Sa Bajdenom ima veliko neslaganje!

Postoji obaveza da se nastavi dijalog po spornom pitanju

Džo Bajden i Redžep Tajip Erdogan nisu uspeli da pronađu rešenje za S-400, složili su se da zajednički obezbede aerodrom u Kabulu. Ranije tokom dana, Erdogan je saopštio da je jasno rekao Bajdenu da stav Ankare o sopstvenim raketnim sistemima S-400 ostaje nepromenjen.

Američki predsednik Džo Bajden i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan nisu uspeli da pronađu rešenje u sporu oko turske kupovine ruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raketnih sistema S-400, rekao je američki savetnik za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan.

Međutim, dodao je da postoji obaveza da se nastavi dijalog po tom pitanju. Prethodno je turski predsednik rekao da je Bajdenu jasno dao do znanja da stav Ankare o njenim raketnim sistemima S-400 ostaje nepromenjen.

Dvojica predsednika složila su se da će Turska preuzeti vodeću ulogu u obezbeđivanju aerodroma u Kabulu dok SAD i NATO povlače svoje snage iz Avganistana.

Prema Salivanu, američka administracija je takođe razmatrala rezervni plan u slučaju da Turska ne bi mogla da nastavi sa svojom ulogom ili ne bi postupila u skladu sa prvobitnim sporazumom, piše Sputnik International.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD: Bajden i Erdogan spoazumeli se oko Avganistana, probem S-400 ostaje nerešen

Izvor: VOA, 18.Jun.2021, 09:45

Američki predsednik Džo Bajden i turski predsednik Rečep Tajip Erdogan složili su se na sastanku ove nedelje da će Turska preuzeti vodeću ulogu u obezbeđivanju aerodroma u Kabulu, dok Sjedinjene Države povlače trupe iz Avganistana, izjavio je u četvrtak američki savetnik za nacionalnu bezbednost...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.